BoitenLuhrs 50 jaar

Verhuurders en woningcorporaties

Huurachterstanden zijn er (helaas) in vele vormen. Zowel in de commerciële als particuliere verhuur zijn huurachterstanden een probleem. Ook woningcorporaties profiteren dagelijks van onze expertise. In ons huurteam zitten incassospecialisten met jarenlange ervaring en een van de leden is daarnaast ook deurwaarder en jurist.

Verantwoord incasseren

Dat een huurachterstand vervelend is, is duidelijk. U of uw cliënt loopt huurinkomsten mis. Die situatie kunt u niet in stand laten, maar de kunst is om huurachterstanden te incasseren op een manier die voor alle partijen bevredigend is. Uw huurder is tenslotte uw klant. BoitenLuhrs heeft oog voor die (duurzame) verstandhouding en probeert het innen van de huurachterstand verantwoord te laten verlopen. Samen met u stellen wij een incassotraject op maat op.

Hoe werkt een huurincasso?

Ons incassotraject bestaat uit drie fases:

  1. de minnelijke fase
  2. de gerechtelijke fase
  3. de executiefase

Als incasso- én gerechtsdeurwaarderskantoor kunnen wij u een alles-in-1 oplossing bieden en alle fases voor u verzorgen.

1. De minnelijke fase van huurincasso

Het traject voordat de dagvaarding aan uw huurder wordt uitgereikt, noemen we het minnelijke traject, ook wel de aanmaningsfase. Voordat wij een minnelijk incassotraject starten moeten uw (particuliere) huurders aangemaand zijn met een speciale aanmaning, de zogenaamde 14-dagen brief of WIK-brief. Een voorbeeld van zo’n aanmaning kunt u onderaan de pagina bij ‘downloads’ vinden. Wij kunnen deze aanmaning ook voor u verzorgen. Na het verstrijken van de betalingstermijn van deze brief zullen wij de huurder aanmanen. In principe brengen we de kosten van het incassotraject zoveel en waar mogelijk in rekening bij uw huurders.

2. De gerechtelijke fase van huurincasso

Als uw huurder in het minnelijke traject niet tot betaling overgaat, volgt de gerechtelijke procedure. Bij een huurachterstand van drie maanden en meer kunnen wij de rechter tevens om ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van het gehuurde vragen. Dit kan ook in een aantal andere situaties. Daarover vertellen wij u in een persoonlijk gesprek graag meer.

3. De executiefase van huurincasso

In de executiefase kan er beslag worden gelegd op bezittingen om alsnog de huurachterstand geïncasseerd te krijgen. Denk aan bijvoorbeeld beslaglegging op de roerende zaken, zoals auto en inboedel.

Waarom een huurincasso traject bij BoitenLuhrs?

  • Via onze Online Incasso Service heeft u 24/7 online inzicht in uw dossiers.
  • We hebben een team huurincasso met de specialistische kennis om uw vordering succesvol en verantwoord te incasseren.
  • U krijgt een betrokken, meedenkend team dat gericht is op praktische oplossingen.
  • Als klant krijgt u de directe nummers van onze medewerkers, zodat u snel contact kan opnemen met de juiste mensen.
Klant worden?
Vertrouwt u op onze daadkracht en professionaliteit? Klik hieronder om klant te worden.
Ruim 93% succesvolle incasso's
Rechtvaardigheid staat hoog in het vaandel
24/7 online overzicht
Wij scoren een 8+
Account aanmaken
Ik krijg graag advies

Samen aan de slag

Als eerste en meest vriendelijke stap, kunt u stickers bij ons bestellen met ons logo. Deze stickers kunt u gebruiken op de aanmaningen die u naar uw debiteur verstuurt.
Volg ons op
Over BoitenLuhrs
Als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor - gevestigd in Den Haag & Amsterdam - innen wij al meer dan veertig jaar zeer succesvol vorderingen voor grote en kleine organisaties. En om u te beschermen tegen onnodige risico’s helpen wij u ook graag om uw debiteurenbeheer en credit management activiteiten te optimaliseren.
userusers linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram