boitenluhrs incasso gerechtsdeuwaarders

Vereniging van eigenaren

BoitenLuhrs is de VvE-incasso specialist van Nederland. Wij ondersteunen meer dan 20.000 verenigingen van eigenaren, die meestal vertegenwoordigd worden door een van de circa 135 bedrijfsmatige VvE-beheerders waarmee BoitenLuhrs samenwerkt.

Wat is een VVE?

Wanneer een gebouw (of een stuk grond) wordt gesplitst in zogeheten appartementsrechten, dient een vereniging van eigenaren (VvE) te worden opgericht. Elke eigenaar van een appartementsrecht is verplicht lid van deze vereniging. Elk lid moet meebetalen aan de kosten die zijn gemoeid met het beheer van het gebouw, de zogenoemde servicekosten.

Wat te doen met niet-betalende VVE leden?

Het kan wel eens voorkomen dat een VvE-lid deze servicekosten niet betaalt. Wij weten als geen ander hoe vervelend dat is voor de Vereniging van Eigenaren en haar andere leden. Het niet-betalende lid zorgt immers voor een gat in de begroting waardoor mogelijk het noodzakelijke onderhoud aan het gebouw niet uitgevoerd kan worden. Daarom is een snelle maar juiste afhandeling van uw incasso-opdracht van belang. De kunst daarbij is de achterstand te incasseren op een manier die voor alle partijen bevredigend is. Het is immers van belang dat de verstandhouding tussen het niet betalende VvE-lid en de VvE, en haar andere leden, goed blijft.

Waarom draagt u een VvE incassotraject over aan BoitenLuhrs?

  • Boitenluhrs is al meer dan 50 jaar de VvE specialist in Nederland.
  • Alle benodigde expertise hebben wij in huis.
  • We hebben system-to-system-koppelingen met Twinq en Convect, twee software programma’s ter ondersteuning van administratieve processen van de VvE. Ook hebben wij koppelingen met Gate beheer en VVETotaal.
  • We onderhouden intensief contact met hypotheekhouders.
  • Via onze Online Incasso Service heeft u altijd online inzicht in uw dossiers.

Hoe werkt VvE-incasso?

Een vordering uit handen geven kan een ingewikkeld traject zijn. Om het makkelijker te maken hebben wij een speciale toolkit ontwikkeld. De incassotoolkit bevat informatie en documenten die u helpen een incasso uit handen te kunnen geven. Wilt u de incassotoolkit ontvangen? Vraag deze hier aan!

Ons incassotraject bestaat uit drie fases:

  1. de minnelijke fase
  2. de gerechtelijke fase
  3. de executiefase

Als incasso- én gerechtsdeurwaarderskantoor kunnen wij u een alles-in-1 oplossing bieden en alle fases voor u verzorgen.

1. Minnelijke fase van VvE incasso

Wij innen ruim 75% van de incasso-opdrachten in de aanmaningsfase, ook wel de minnelijke fase genoemd. In deze fase sturen wij het betrokken VvE-lid een of meerdere aanmaningen, waarin een iDeal link staat zodat betalen gemakkelijk kan. Ook kunnen wij proberen hem/haar telefonisch tot betaling te bewegen. De betrokkene kan om een betalingsregeling verzoeken. Wanneer een betalingsregeling tot stand komt, houdt onze gespecialiseerde afdeling nauwlettend in de gaten of de gemaakte afspraken worden nagekomen.

2. Gerechtelijke fase van VvE incasso

In minder dan 30% van de dossiers is een gang naar de rechter nodig. In de gerechtelijke fase wordt de rechter gevraagd een oordeel te geven over de openstaande vordering. Bij bijna alle gevallen is het oordeel van de rechter in het voordeel van de VvE en wordt de betrokkene veroordeeld om de openstaande schuld te betalen. Deze veroordeling wordt vastgelegd in een vonnis. BoitenLuhrs heeft eigen juristen die de VvE’s begeleiden.

3. De executiefase van VvE incasso

Wanneer het betrokken VvE-lid na het vonnis alsnog niet tot betaling overgaat, kan het vonnis ten uitvoer worden gelegd. Daarmee wordt bedoeld dat beslag mag worden gelegd op bijvoorbeeld het salaris, de bankrekening en/of het appartement van de betrokkene. Uiteindelijk blijkt dat over alle drie de fases bekeken, ruim 95% succesvol wordt geïncasseerd.

Wil je meer informatie over wat wij voor uw vereniging van eigenaren kunnen doen? Of wilt u uw vve-incasso zaak gelijk aan ons uit handen geven? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Klant worden?
Vertrouwt u op onze daadkracht en professionaliteit? Klik hieronder om klant te worden.
Ruim 93% succesvolle incasso’s
Rechtvaardigheid staat hoog in het vaandel
24/7 online overzicht
Wij scoren een 8+
Account aanmaken
Ik krijg graag advies

Samen aan de slag

Als eerste en meest vriendelijke stap, kunt u stickers bij ons bestellen met ons logo. Deze stickers kunt u gebruiken op de aanmaningen die u naar uw debiteur verstuurt.
Over BoitenLuhrs
Als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor - gevestigd in Den Haag & Amsterdam - innen wij al meer dan veertig jaar zeer succesvol vorderingen voor grote en kleine organisaties. En om u te beschermen tegen onnodige risico’s helpen wij u ook graag om uw debiteurenbeheer en credit management activiteiten te optimaliseren.
userusers linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram