boitenluhrs incasso gerechtsdeuwaarders
BoitenLuhrs 50 jaar

Politieactie: geen bijstand bij ontruimingen

Verhuurders & Woningcorporaties

Vanaf donderdag 17 februari 2022 zal de politie actie gaan voeren en geen actieve begeleiding meer verzorgen ten behoeve van de werkzaamheden van de gerechtsdeurwaarders.

BoitenLuhrs deelt de mening van Karen Weisfelt, directeur Koninklijke Beroepsgroep van Gerechtsdeurwaarders, die aangeeft: “Wij begrijpen dat de politie actievoert en zo probeert hun eisen ingewilligd te krijgen, maar met deze actie wordt het ten uitvoer leggen van een uitspraak van de rechter onmogelijk gemaakt, en dat gaat wat ons betreft te ver. Uit eerdere acties herinneren wij ons nog de situaties van ernstige overlast waarin niet kon worden ontruimd.”  

Het is nog niet duidelijk hoelang de actie duurt. Er is een noodoplossing, namelijk de burgemeester aanschrijven en om zijn aanwezigheid verzoeken. In het verleden is dit door ons gedaan, echter ook de burgemeesters weigerden om bijstand te verlenen. Of dat nu anders zal zijn is de vraag, mocht het nodig zijn dan zullen wij opnieuw de burgemeester van de desbetreffende gemeente aanschrijven en om bijstand verzoeken.  

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op incasso gebied binnen uw branche? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand.
Inschrijven

Relevante artikelen

Samen aan de slag

Als eerste en meest vriendelijke stap, kunt u stickers bij ons bestellen met ons logo. Deze stickers kunt u gebruiken op de aanmaningen die u naar uw debiteur verstuurt.
Over BoitenLuhrs
Als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor - gevestigd in Den Haag & Amsterdam - innen wij al meer dan veertig jaar zeer succesvol vorderingen voor grote en kleine organisaties. En om u te beschermen tegen onnodige risico’s helpen wij u ook graag om uw debiteurenbeheer en credit management activiteiten te optimaliseren.
userusers linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram