boitenluhrs incasso gerechtsdeuwaarders

Politie stopt bijstand deurwaarders

Algemeen

Vanaf donderdag 20 juni 2024 heeft de politie besloten om geen gerechtsdeurwaarders meer bij te staan bij ontruimingen, beslagleggingen etc. Politiemensen worden tot deze actie opgeroepen door de politiebonden, uit protest tegen de dreigende afschaffing van de huidige vroegpensioenregeling.

Normaal gesproken moet de politie deurwaarders helpen als mensen hun huis niet willen verlaten of als ze de deur niet openen voor een beslaglegging. Als dat gebeurt, kan de deurwaarder naar de burgemeester gaan om hulp te vragen. De burgemeester laat zich vertegenwoordigen door een politieambtenaar die ook hulpofficier van justitie is.

Tijdens de politieacties zal er wanneer door de deurwaarder vooraf om assistentie gevraagd wordt, doorverwezen worden naar de burgemeester. Ervaring uit het verleden leert dat de burgemeester zelf geen bijstand kan en zal verlenen.

Door onze beroepsorganisatie de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) zijn direct de demissionair minister van Rechtsbescherming, de directeur-generaal Politie en Veiligheidsregio’s en de vier politiebonden aangeschreven. Onder meer is er benadrukt dat rechtzoekenden nu opnieuw de dupe worden van deze actie, de rechtstaat door deze actie wordt ondermijnd, de veiligheid alsnog in het gedrang komt en justitiabelen langer in onzekerheid verkeren.

Wanneer de actie van de politie eindigt weten we nog niet. Ook is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de behandeling van lopende dossiers. Wanneer er al een ontruimingsdatum gepland is, is het afhankelijk van de hulpofficier van dienst of deze de bijstandverlening wil laten doorgaan. Het plannen van nieuwe beslagacties en/of ontruimingen zal voorlopig niet kunnen.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op incasso gebied binnen uw branche? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand.
Inschrijven

Relevante artikelen

Samen aan de slag

Als eerste en meest vriendelijke stap, kunt u stickers bij ons bestellen met ons logo. Deze stickers kunt u gebruiken op de aanmaningen die u naar uw debiteur verstuurt.
Over BoitenLuhrs
Als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor - gevestigd in Den Haag & Amsterdam - innen wij al meer dan veertig jaar zeer succesvol vorderingen voor grote en kleine organisaties. En om u te beschermen tegen onnodige risico’s helpen wij u ook graag om uw debiteurenbeheer en credit management activiteiten te optimaliseren.
userusers linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram