boitenluhrs incasso gerechtsdeuwaarders

Voorbeeld sommatie, in gebreke stelling, aanmaning

De laatste mogelijkheid tot betaling

Een sommatie is een mededeling waarin u als schuldeiser de schuldenaar verzoekt om zijn verplichting na te komen. Vaak zal die verplichting zijn dat er nog iets betaald moet worden, maar het kan ook voorkomen dat men wordt aangemaand om iets te doen of om juist iets na te laten. Een sommatie wordt ook wel hetzelfde gezien als een aanmaning. Vaak noemt men de derde aanmaning een ‘sommatie’. Anders gezegd: een laatste mogelijkheid tot betaling.

Als een afnemer van uw diensten niet betaalt zult u een incassoprocedure moeten beginnen om alsnog betaald te krijgen. Dit doet u door de afnemer in gebreke te stellen. Dit gebeurt door middel van een sommatiebrief.

In een sommatie wordt aangegeven dat u het niet mee eens bent met de afnemer om niet te betalen en dat u hem of haar een laatste kans geeft om alsnog te betalen. In de sommatie stelt u een redelijk termijn om te betalen.

Een voorbeeld van een sommatie kunt u hier downloaden:

Klant worden?
Vertrouwt u op onze daadkracht en professionaliteit? Klik hieronder om klant te worden.
Ruim 93% succesvolle incasso’s
Rechtvaardigheid staat hoog in het vaandel
24/7 online overzicht
Wij scoren een 8+
Account aanmaken
Ik krijg graag advies

Samen aan de slag

Als eerste en meest vriendelijke stap, kunt u stickers bij ons bestellen met ons logo. Deze stickers kunt u gebruiken op de aanmaningen die u naar uw debiteur verstuurt.
Over BoitenLuhrs
Als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor - gevestigd in Den Haag & Amsterdam - innen wij al meer dan veertig jaar zeer succesvol vorderingen voor grote en kleine organisaties. En om u te beschermen tegen onnodige risico’s helpen wij u ook graag om uw debiteurenbeheer en credit management activiteiten te optimaliseren.
userusers linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram