boitenluhrs incasso gerechtsdeuwaarders

Ontruiming

Mijn woning wordt ontruimd. Kan ik dat nog voorkomen?

De gerechtsdeurwaarder heeft opdracht gekregen om uw woning te ontruimen. In het stuk dat de gerechtsdeurwaarder u heeft uitgereikt, is aangegeven op welke datum deze ontruiming plaatsvindt.

Bij een woningontruiming is het de bedoeling dat de woning weer ter beschikking van de eigenaar van de woning komt. Dat houdt in dat u en uw eigendommen uit de woning moeten worden verwijderd.

De gerechtsdeurwaarder voert uw inboedel af uit de woning waarna zijn taak is voltooid. U bent zelf verantwoordelijk voor het van de straat halen van uw inboedel. Het mag duidelijk zijn dat als uw inboedel op straat staat, er een grote kans bestaat op schade en/of diefstal van uw spullen..

Als u zelf uw inboedel niet van de straat verwijdert, zal mogelijk de gemeente uw inboedel afvoeren, maar het komt ook voor dat de schuldeiser (al dan niet op aandringen van de gemeente) dit doet. Het beleid op dit punt verschilt sterk per gemeente.

Het is dus verstandig om te (laten) ontruimen voor de datum waarop de gerechtsdeurwaarder heeft aangekondigd tot ontruiming te zullen overgaan. De sleutels van de woning moet u aan de gerechtsdeurwaarder afgeven.

Misschien kunt u de ontruiming voorkomen door de openstaande schuld te betalen. Het hangt er echter vanaf of uw schuldeiser bereid is om u in de woning te laten wonen.

De gerechtsdeurwaarder kan u vertellen of de schuldeiser bereid is om tegen betaling van de openstaande schuld af te zien van de ontruiming. Neem dus op tijd contact op met de gerechtsdeurwaarder. Wacht niet met actie tot vlak voor de aangezegde ontruimingsdatum. De kans dat u kunt blijven, wordt daar niet groter door en bovendien kan de vordering oplopen met de kosten van de ontruiming.

U kunt hier met ons contact opnemen om uitleg te vragen over uw rechten en verplichtingen.

Let op: deze informatie is opgesteld door de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders en heeft als oogmerk een eenvoudige uitleg te geven van de hoofdlijnen van het aan u ‘betekende stuk’. Vanwege dit streven kunnen er aan deze informatie geen rechten worden ontleend.

Uw vordering
nu betalen

U kunt op iedere vestiging van BoitenLuhrs betalen. Daarnaast kunt u veilig betalen met iDEAL.
Ideal logo
Vordering betalen
Betaal in termijnen

Samen aan de slag

Indien u wel zou willen betalen maar door uw financiele situatie niet kunt betalen, behoort een regeling tot de mogelijkheden. Wanneer u de vordering in termijnen wilt betalen dan dient u uw eerste termijn van uw
Over BoitenLuhrs
Als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor - gevestigd in Den Haag & Amsterdam - innen wij al meer dan veertig jaar zeer succesvol vorderingen voor grote en kleine organisaties. En om u te beschermen tegen onnodige risico’s helpen wij u ook graag om uw debiteurenbeheer en credit management activiteiten te optimaliseren.
user linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram