boitenluhrs incasso gerechtsdeuwaarders

Voorbeeldbrief WIK

WIK staat voor Wet normering buitengerechtelijke incassokosten

WIK staat voor Wet normering buitengerechtelijke incassokosten. Deze wet is juli 2012 in werking gezet en heeft als doel voornamelijk consumenten te beschermen tegen onredelijke incassokosten en onduidelijkheid over de verschuldigdheid en de hoogte van incassokosten weg te nemen.

Bij consumenten incasso’s is de WIK dwingend recht. Afwijken van dit recht kan niet, tenzij het ten voordele is van de consument. Voordat de consument incassokosten verschuldigd is, moeten er twee acties worden ondernomen. Ten eerste moet de consument in verzuim raken en daarna moet de consument nog 14 dagen de tijd krijgen om alsnog te betalen. De laatste actie moet schriftelijk gebeuren middels de zogeheten veertiendagenbrief.

In deze WIK brief moeten de gevolgen van niet betaling worden aangegeven, waaronder het bedrag dat aan incassokosten verschuldigd zal zijn (artikel 6:96 lid 5 Burgerlijk Wetboek). Dit is om consumenten te waarschuwen, zodat ze niet verrast worden door de incassokosten.

Bij de betalingstermijn die gesteld wordt in deze WIK brief tellen zondagen, maandagen en officiële feestdagen niet mee als (post)dag.

Let op: de wetgeving is per 1 april veranderd en de WIK brieven zijn momenteel onder constructie.

Klant worden?
Vertrouwt u op onze daadkracht en professionaliteit? Klik hieronder om klant te worden.
Ruim 93% succesvolle incasso’s
Rechtvaardigheid staat hoog in het vaandel
24/7 online overzicht
Wij scoren een 8+
Account aanmaken
Ik krijg graag advies

Samen aan de slag

Als eerste en meest vriendelijke stap, kunt u stickers bij ons bestellen met ons logo. Deze stickers kunt u gebruiken op de aanmaningen die u naar uw debiteur verstuurt.
Over BoitenLuhrs
Als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor - gevestigd in Den Haag & Amsterdam - innen wij al meer dan veertig jaar zeer succesvol vorderingen voor grote en kleine organisaties. En om u te beschermen tegen onnodige risico’s helpen wij u ook graag om uw debiteurenbeheer en credit management activiteiten te optimaliseren.
userusers linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram